Website Blogpagina Foto Verstraaten

HUWELIJK SANDER EN NICOLE

Op 8 Juni was het de trouwdag van Sander en Nicole, ook met dit leuke koppel had ik al een pre-weddingshoot gedaan. Samen met mijn assistente Yoshida die de video verzorgde kwamen we ’s morgens vroeg al aan bij het vakantiehuis van de bruid in Cadzand waar alle vrienden en ouders ook al aanwezig waren. Nicole was samen met haar moeder en zus nog bezig om zich aan te kleden toen Sander al aan kwam rijden met de “trouwauto”. Hij moest dus nog even wachten maar niet veel later kwam Nicole aan de hand van haar vader naar buiten en het eerste emotionele moment was daar.

Hierna vertrokken we richting haven van Cadzand voor de locatiefoto’s, het was niet erg warm en weinig zon maar gelukkig droog. Na aan de haven de foto’s te hebben gemaakt gingen we naar het strand bij Nieuwvliet wat bij ons Zeeuws Vlamingen beter bekend staat als “de zwarte polder” dat is ook de naam van dit mooie natuurgebied. We maakten foto’s op de vlonders en op het strand en uiteraard werd ook alles gefilmd niet alleen vanaf de grond maar ook vanuit de lucht door Jan met zijn drone.

Eenmaal klaar was er zowel voor het bruidspaar als voor ons een uurtje pauze, wij gingen alvast naar Strandpaviljoen Caricole waar ook de ceremonie plaats zou vinden en aten daar een broodje. Even later kwam het bruidspaar al aanrijden vanaf de helling waarna de ceremonie kon beginnen. Er werd veel gelachen en soms was het emotioneel, op zulke momenten hoor je nog eens wat over het bruidspaar, het was een prachtige ceremonie met een mooie woorden van beide moeders van het echtpaar. Na de ceremonie werd er eerst getoast met champagne en sloten wij de dag af met het maken van groepsfoto’s. Ook hier weer erg veel lol, lachen en springen, eenmaal de groepsfoto’s gedaan zat het er voor ons op en gingen we moe maar voldaan naar huis. Sander en Nicole bedankt voor de opdracht en gastvrijheid het was geweldig om onderdeel te mogen uitmaken van deze prachtige dag. Hieronder een selectie uit de reportage.

 

HUWELIJK MARIEKE EN DANIEL

Met Marieke en Daniel had ik al een prewedding-shoot gedaan samen met hun dochtertje Lana erbij, op 14 april mocht dit gelukkig paar dan eindelijk trouwen. Samen met mijn assistente Yoshida die de video verzorgde kwamen we ’s morgens vroeg al aan bij het huis van de bruid maar die bleek nog bij de kapper te zitten hetgeen de moeder van Marieke toch enigszins nerveus begon te maken. Maar nog ruim voordat Daniel arriveerde kwam Marieke er aan en kon ze zich aankleden, ook Lana mocht haar mooie jurk aandoen. Daniel arriveerde even later en voordat Marieke de deur opendeed fluisterde hij ons toe: “ik heb het niet meer”. Toen de deur open ging en hij Marieke en Lana zag liet hij zijn gelukstranen dan ook de vrije loop.

Op naar het gemeentehuis waar de familie en vrienden al klaar stonden en de ceremonie kon beginnen, eenmaal getrouwd was de grootste spanning er af bij het kersverse paar en gingen we de foto’s maken. Lana kreeg wat sinas maar liet het flesje de gehele fotosessie niet meer los dus dan maar met flesje wat ook wel iets had. Het werd een leuke en mooie fotoreportage waarbij het paar steeds liet zien hoeveel ze van elkaar en hun dochtertje houden en er ook veel werd gelachen. Toch ook wel wat vermoeiend want halverwege viel Lana in slaap en hebben we haar in de auto laten slapen.

Het paar zelf liet het allemaal over zich heen komen, letterlijk en figuurlijk want op het strand werd er ook nog gefilmd met een drone. Na de sessie op naar “In den Wijngaard” in Aardenburg waar de familie en vrienden al waren. Tussen die vrienden ook weer bekenden voor zowel mij als mijn assistente waardoor we ons gelijk thuis voelden, maar eigenlijk hadden we dat gevoel al de gehele dag. Na de receptie zat het er voor ons op en gingen we moe maar voldaan naar huis. Daniel, Marieke en Lana bedankt voor jullie opdracht en gastvrijheid het was geweldig om onderdeel te mogen uitmaken van deze prachtige dag. Hieronder een selectie uit de reportage.

 

LOVESHOOT SANDER & NICOLE

Op 8 juni geven Sander en Nicole hun ja-woord aan elkaar en ze hebben mij als fotograaf gekozen. Zoals vooraf afgesproken deed ik ook met hun een loveshoot, ook wel pre-wedding genoemd dit deden we een aantal weken geleden op 21 april

Het toekomstig goedlachse bruidspaar woont zelf in Waalre vlakbij Eindhoven en was met vrienden speciaal naar Zeeland gekomen. Op het strand van Cadzand en bij Nieuwvliet maakten we spontane foto’s met een temperatuur van rond 25 graden. Ook de bruiloft zal in Cadzand-Bad plaatsvinden straks.

Hieronder enkele foto’s van de loveshoot.

VRIENDINNEN WEEKEND IN CADZAND

Als verrassing voor hun vriendin Marieke die 50 jaar was geworden hadden haar beste 5 vriendinnen een weekendje Zeeland geregeld inclusief een overnachting in een strandhuisje aan zee.

Maar dit was nog niet alles, eenmaal gearriveerd op plaats van bestemming kwam er ineens ene Henk die zich aan alle dames voorstelde en de dames verzocht om mee te lopen naar hun strandhuisje. Marieke had geen idee wat er ging gebeuren maar toen ik haar uitlegde dat ik geen stripper was maar een fotograaf die een leuke vriendinnen reportage ging maken was ze daar toch heel erg blij mee.

Het werd een leuke spontane reportage met niet al teveel geposeerde foto’s en na afloop mocht ik samen met de dames een glaasje Cava meedrinken op de veranda.

LOVESHOOT MARIEKE, DANIEL EN LANA

Op 14 april geven Marieke en Daniel hun ja-woord aan elkaar en ik mag deze dag voor hun vastleggen. Vooraf een loveshoot, ook wel pre-wedding genoemd is dan een mooie gelegenheid om op een ontspannen manier kennis met mij en mijn manier van werken te maken. Ook bezoeken we alvast wat locaties die we op de trouwdag zelf ook zullen bezoeken.

Thuis bij het toekomstig echtpaar die ik al had gesproken tijdens het eerste kennismakingsgesprek ontmoette ik vorig weekend ook hun 15 maanden oude dochtertje Lana, die vond het allemaal wat spannend maar eenmaal begonnen met de fotosessie kwam ze steeds meer los en vond ze het echt leuk. Hoewel het niet echt warm was en de jassen niet uit konden bleef het wel gewoon droog en konden we overal mooie foto’s maken.

Ik kijk er al naar uit om straks de bruiloft te gaan vastleggen, hieronder enkele foto’s van de loveshoot.

 

PORTRETTEN MET NATUURLIJK LICHT (3)

ANIKA

Voor de serie portretten met natuurlijk licht kwam uiteraard ook Anika langs voor een fotosessie. Met Anika werk ik al ruim 5 jaar samen en we hebben qua ideeën en stijl van fotografie vaak dezelfde voorkeur, toen ik deze serie ging doen wist ze dan ook precies wat ik bedoelde. Ook hier weer voor de binnen foto’s enkel gebruik gemaakt van raamlicht en steeds de achtergrond verplaatst maar ook Anika zelf op verschillende plaatsen neergezet. Daarbij vonden we haar vlak naast het raam tegen de muur aanleunend het mooist omdat er dan een mooie gloed op en rondom Anika ontstond. We sloten ook deze sessie af met enkele foto’s op een buitenlocatie. Van het geheel is er ook een filmpje gemaakt wat op het YouTube kanaal werd geplaatst.

Hieronder de resultaten.

 

Voor het filmpje klik hier: video Anika

Nieuwe website

Hoewel ik vaak complimenten krijg over de website wist ik dat deze niet meer echt van deze tijd was en dan met name voor weergave op mobiele telefoons. Ook het uiterlijk moest vond ik wat anders zijn ik wilde grote schermvullende foto’s bij de opening en verder een overzichtelijke site waar bezoekers alles direct kunnen vinden. Ook belangrijk voor mij is dat ik over het fotogedeelte zelf controle bleef houden en er altijd bij kan wanneer ik wil. Met deze basisgegevens overlegde ik met mijn webdesigner Jan van MJ-Webdesign met wie ik al jaren naar volle tevredenheid samenwerk. Jan begrijpt altijd precies wat ik bedoel en komt dan vaak met voorbeelden en oplossingen die nog beter en mooier zijn dan ik zelf in gedachten heb. Na een kleine maand waarbij ik dagelijks alles kon volgen was de website op 1 februari klaar en kon deze online. Maar wat is er nu precies veranderd naast het uiterlijk, dit legt Jan hieronder zelf even uit.

 

preview-nieuwe-website

 

Eind vorig jaar kregen we de vraag van Henk wat de mogelijkheden waren om zijn website te vernieuwen. Vooral het ‘mobiel vriendelijk’ maken was belangrijk.

We hebben het verschil uitgelegd tussen de bestaande website en een nieuwe, de gewenste vormgeving besproken en de mogelijkheden.

Tegenwoordig worden websites op een totaal andere manier gebouwd, niet te vergelijken met sites die pak ‘m beet 5 jaar geleden (of meer) werden gebouwd. Ook is er nu veel meer mogelijk. Het grootste verschil zit ‘m in het woord ‘responsive’, dat wil zeggen dat een website op elk apparaat en elk beeldscherm goed te bekijken moet zijn. Vanaf een mobieltje tot ipad en van laptop tot groot desktop scherm. Automatische ‘schaling’ dus.

Andere voordelen van het nieuwe (cms) systeem:

 • De website wordt regelmatig voorzien van de laatste nieuwe modules (apps / plugins)
 • Eventueel zelf delen kunnen beheren
 • Zoekmachine optimalisatie per pagina
 • Facebook integratie mogelijk
 • Zelf diashows kunnen maken (en/of aanpassen)
 • Video presentatie mogelijkheid (met instel mogelijkheden)
 • Telefoonnummer klikbaar voor mobieltjes (dus meteen kunnen bellen)
 • Google maps integratie
 • Social media koppeling
 • Back-up systeem (wekelijkse back-up)
 • Website beveiliging
 • Up-2-date website

Na enkele ontwerpen te hebben gemaakt is het gekozen ontwerp uitgebouwd tot een echte website. Dit was voor Henk online te volgen. Pas na ‘groen licht’ is de website online gezet en voorzien van de juiste Google zoekmachine optimalisatie, beveiliging, etc.

Tevens hebben we de website voorzien van een ‘veilig keurmerk’ (groen slotje voor de domeinnaam), waarmee alle data ‘versleuteld’ verzonden wordt.

De website is weer helemaal up-2-date en vooral de prachtige foto’s die door Henk zijn gemaakt komen nu extra goed tot hun recht, op de Home pagina zelfs full-screen.

We danken Henk voor de mooie opdracht en hopen dat dit digitale visitekaartje bij kan dragen aan een positieve uitstraling en nog meer klandizie.

M.v.g, Jan van de Wege, MJ-Webdesign

 

Portretten met natuurlijk licht (2)

KAYLEIGH EN CONNY

Als vervolg in de serie portretten met natuurlijk licht kwamen achtereenvolgens Kayleigh en een paar dagen later ook Conny langs voor een fotosessie. Ook hier weer voor de binnen foto’s enkel gebruik gemaakt van raamlicht en steeds de achtergrond verplaatst zodat het licht op een andere manier op de geportretteerde valt. Waar dat nodig was heb ik het licht weerkaatst met een of soms 2 reflectoren. Hoewel ik nog steeds wissel van lens gaat mijn voorkeur steeds meer uit naar de 4.0 voor binnen en voor buiten waar we elke sessie mee afsluiten, de 2.8 zoomlens 70-200mm. Hieronder de resultaten.

 

Portretten met natuurlijk licht (1)

Serie

Enkele weken geleden heb ik besloten om het bloggen weer op te pakken waarin volgers een kijkje achter de schermen en resultaten kunnen zien. Ik begin met een schone lei en heb alle eerdere berichten gewist, achter de schermen is er ook gestart met het bouwen van een splinternieuwe website omdat de huidige niet meer van deze tijd is maar daarover later meer. Tijd voor mijn eerste blog van dit jaar.

Al jaren maak ik allerlei portretten met een aantal vaste modellen maar eigenlijk altijd wel een “model-look”, zelf volg ik diverse fotografen vooral op Instagram en vind ik de portretten met natuurlijk licht erg mooi om te zien. Ik heb me daar wat in verdiept en zag dat er bij sommige fotografen enkel raamlicht werd gebruikt en de foto’s gewoon in de huiskamer gemaakt worden. Hier en daar wordt het licht weer opgevangen en weerkaatst op het model wat een zeer mooi effect geeft. Verder wordt de structuur en de kleur van de achtergrond in Photoshop gemaakt. Ik wilde dit ook uitproberen maar wel met mijn eigen stijl, dus zo gezegd, zo gedaan ik heb al mijn modellen uitgenodigd om met hun een serie van dit soort portretten uit te proberen en zoals altijd waren ze allemaal enthousiast. Alleen de eerste persoon die zou komen was ziek op de dag van onze afspraak, jammer want alles stond al klaar maar zoiets kan gewoon gebeuren dus alle begrip. Mijn dochter Kimberly die toevallig een dag vrij had en een beetje gevolgd had waar ik mee bezig was maar niet graag model staat, bood zich toch spontaan als eerste aan, enkele dagen later kwam Chiara langs met onderstaande foto’s als resultaat. Zelf vind ik het geweldig wat je gewoon in de huiskamer allemaal kunt bereiken met enkel licht vanaf een raam en spelen met sluitertijd en ISO instelling. Het diafragma wilde ik zo groot mogelijk houden bij mijn 2 gebruikte lenzen namelijk 2.8 en 4.0. We gaan dit komende weken verder uitwerken met de overige modellen. Zelf ook zo’n portretsessie? Neem dan contact op via info@fotoverstraaten.nl