Skip to content

Nieuwe website

Hoewel ik vaak complimenten krijg over de website wist ik dat deze niet meer echt van deze tijd was en dan met name voor weergave op mobiele telefoons. Ook het uiterlijk moest vond ik wat anders zijn ik wilde grote schermvullende foto’s bij de opening en verder een overzichtelijke site waar bezoekers alles direct kunnen vinden. Ook belangrijk voor mij is dat ik over het fotogedeelte zelf controle bleef houden en er altijd bij kan wanneer ik wil. Met deze basisgegevens overlegde ik met mijn webdesigner Jan van MJ-Webdesign met wie ik al jaren naar volle tevredenheid samenwerk. Jan begrijpt altijd precies wat ik bedoel en komt dan vaak met voorbeelden en oplossingen die nog beter en mooier zijn dan ik zelf in gedachten heb. Na een kleine maand waarbij ik dagelijks alles kon volgen was de website op 1 februari klaar en kon deze online. Maar wat is er nu precies veranderd naast het uiterlijk, dit legt Jan hieronder zelf even uit.

 

preview-nieuwe-website

 

Eind vorig jaar kregen we de vraag van Henk wat de mogelijkheden waren om zijn website te vernieuwen. Vooral het ‘mobiel vriendelijk’ maken was belangrijk.

We hebben het verschil uitgelegd tussen de bestaande website en een nieuwe, de gewenste vormgeving besproken en de mogelijkheden.

Tegenwoordig worden websites op een totaal andere manier gebouwd, niet te vergelijken met sites die pak ‘m beet 5 jaar geleden (of meer) werden gebouwd. Ook is er nu veel meer mogelijk. Het grootste verschil zit ‘m in het woord ‘responsive’, dat wil zeggen dat een website op elk apparaat en elk beeldscherm goed te bekijken moet zijn. Vanaf een mobieltje tot ipad en van laptop tot groot desktop scherm. Automatische ‘schaling’ dus.

Andere voordelen van het nieuwe (cms) systeem:

 • De website wordt regelmatig voorzien van de laatste nieuwe modules (apps / plugins)
 • Eventueel zelf delen kunnen beheren
 • Zoekmachine optimalisatie per pagina
 • Facebook integratie mogelijk
 • Zelf diashows kunnen maken (en/of aanpassen)
 • Video presentatie mogelijkheid (met instel mogelijkheden)
 • Telefoonnummer klikbaar voor mobieltjes (dus meteen kunnen bellen)
 • Google maps integratie
 • Social media koppeling
 • Back-up systeem (wekelijkse back-up)
 • Website beveiliging
 • Up-2-date website

Na enkele ontwerpen te hebben gemaakt is het gekozen ontwerp uitgebouwd tot een echte website. Dit was voor Henk online te volgen. Pas na ‘groen licht’ is de website online gezet en voorzien van de juiste Google zoekmachine optimalisatie, beveiliging, etc.

Tevens hebben we de website voorzien van een ‘veilig keurmerk’ (groen slotje voor de domeinnaam), waarmee alle data ‘versleuteld’ verzonden wordt.

De website is weer helemaal up-2-date en vooral de prachtige foto’s die door Henk zijn gemaakt komen nu extra goed tot hun recht, op de Home pagina zelfs full-screen.

We danken Henk voor de mooie opdracht en hopen dat dit digitale visitekaartje bij kan dragen aan een positieve uitstraling en nog meer klandizie.

M.v.g, Jan van de Wege, MJ-Webdesign

 

Scroll To Top